SANTOKU
Santoku jsou nejpopulárnější nože používané v Japonsku.
Santoku doslova znamená "tři ctnosti", což značí, že se tyto nože hodí pro krájení většiny surovin - maso, ryby, zelenina i ovoce. Jejich historie není nijak dlouhá, vznik tohoto typu nože se datuje do čtyřicátých let minulého století a vznikl křížením tradičního japonského nože Nakiri a nožem šéfkuchaře západního stylu.
Spodní část čepele je téměř rovná a proto dobře dosedá na krájecí desku, přesto se s ním dobře krájí i tzv. "na houpačku" díky části čepele u špičky, která se mírně stáčí. Díky poměrně vysoké čepeli se dobře vodí po kloubech ruky, která drží krájenou surovinu a rovněž pomáhá při ostrých čistých řezech.
Tradiční délka čepele je 165mm, ale samozřejmě existují jak delší tak i kratší velikosti.
Správný výběr krájecí desky vám prodlouží životnost ostří nože.
Tyto nože, stejně jako další vám profesionálně nabrousíme na našich brusírnách.
Chcete nůž darovat? Využijte naší službu laserového gravírování a získejte tak jedinečný dárek s osobním charakterem.
Nejprodávanější
Japonský kuchařský nůž Santoku 185 mm série SOK Cocobolo White Damascus z damascénské oceli VG10 s rukojetí z exotického dřeva Cocobolo Vhodný pro krájení, plátkování a čištění...
SANTOKU サントク - to je jistota při každodenním používání, skvělé, čisté řezy, díky kterým bude vaše krájení a vaření z dobře nakrájených surovin radostí každý den.
Nezapomeňte na bezpečné uložení, například na magnetickém stojánku, který může být pěknou dekorací vaší kuchyně a umožní mít vaše nože hned po ruce.