nůž Gyuto/Chef 240 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave
Kód: 151920Detailní popis produktu
Japonský kuchařský nůž Gyuto/Chef Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave
Tento víceúčelový nůž je ideální pro všestranné využití. Díky tomu, že se hřbet nože a ostří zužují do špičky, má ideální tvar pro každý druh krájení. Je vhodný pro porcování masa, krájení ryb, plátkování, čištění masa a ryb, ovoce a zeleniny. Výše položený hrot Vám umožní i kolébkové krájení bylinek nebo ořechů. Nůž šéfkuchaře GYUTO vhodný pro použití v domácnosti i v profesionální kuchyni.
.
Parametry nože:
Celková délka: | 400 mm |
Délka ostří: |
245 mm |
Délka rukojeti: | 145 mm |
Hmotnost: | 168 g |
.
Damaškové nože Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave s velmi výrazným 32vrstvým damaškovým vzorem, který obohacuje vizuální stránku čepele - tento vzor je u každého nože jedinečný a nelze jej napodobit. Damaškový vzor je zčásti oblý a zčásti zakřivený, odtud název "vířivý damašek". Stejně jako otisk prstu, ani jedna čepel není stejná. Celá čepel je vyleštěna do zrcadlového lesku. Můžete se v ní vidět! Na samém okraji si lze všimnout výrazné, křivkové linie (matný povrch), která se táhne po celé délce čepele. Jedná se o linii mezi jádrem a 32 měkčími, vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana ocelového jádra. Takovému sendviči tvrdší oceli jádra a měkčí vnější oceli se říká san-mai clad. Tímto způsobem se vyrábí většina dnešních japonských nožů.
Srdce (jádro) tohoto nože je vyrobeno z nerezové oceli Aichi AUS-10, s tvrdostí kolem 62 HRC. Díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává ocel AUS-10 velmi dobře korozi.
Oktagonová rukojeť těchto nožů ze série je vyrobena z lakovaného dubového dřeva.
.
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
Vyrobeno v Japonsku
Aby byl vždy ostrý ...
Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.
Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
.
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Hokiyama Japan |
---|---|
Typ Nože: | Nůž šéfkuchaře (Gyuto) |
Stav: | new |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.